blog-y-notícias-del-centro-de-día-Al·legrare-en-Horta-Guinardó

Beneficis dels treballs manuals al centre de dia

Els treballs manuals ofereixen diversos avantatges per a la gent gran:

centro-de-dia-alegrare-talleres-01

Activitat física: Els treballs manuals generalment requereixen moviment físic, cosa que pot ajudar a mantenir les persones grans actives i en moviment. Aquestes activitats poden incloure fusteria, jardineria, costura, pintura, entre d’altres. L’activitat física regular pot contribuir a mantenir la força, flexibilitat i salut cardiovascular.

 
centro-de-dia-alegrare-taleres-02

Estimulació mental: Els treballs manuals solen requerir habilitats cognitives com ara la concentració, la resolució de problemes i la creativitat. Això estimula el cervell i pot ajudar a mantenir la ment aguda i activa, cosa que és beneficiós per a la gent gran.

 

Sentit d’èxit: Realitzar treballs manuals permet a la gent gran crear una cosa tangible i veure els resultats del seu esforç. Això pot generar un sentit d’èxit i satisfacció personal, cosa que contribueix a mantenir una bona salut mental i emocional.

 
centro-de-dia-alegrare-carnaval-06

Oportunitats de socialització: Participar en treballs manuals pot oferir oportunitats per socialitzar amb altres persones que comparteixen interessos similars. Això pot ajudar a prevenir l’aïllament social i promoure la interacció amb altres persones, cosa que és important per al benestar emocional de la gent gran.

 
centro-de-dia-alegrare-carnaval-07

Reducció de l’estrès: Molts treballs manuals, com teixir, pintar o fer manualitats, poden ser relaxants i ajudar a reduir l’estrès. Aquestes activitats poden servir com una forma de teràpia ocupacional, permetent a la gent gran centrar la seva atenció en alguna cosa plaent i creativa.

 
centro-de-dia-alegrare-carnaval-08

Autoexpressió i creativitat: Els treballs manuals ofereixen un mitjà perquè la gent gran expressi la seva creativitat i pugui manifestar el seu estil personal. Això pot ser especialment gratificant per a aquells que potser no han tingut loportunitat dexplorar el seu costat artístic en el passat.

 
centro-de-dia-alegrare-carnaval-09

Sentit de propòsit: En involucrar-se en treballs manuals, la gent gran pot sentir que està contribuint de manera significativa i útil. Això els brinda un sentit de propòsit i els permet mantenir-se actius i compromesos amb la societat.

 
centro-de-dia-alegrare-carnaval-10

En general, els treballs manuals poden proporcionar una àmplia gamma de beneficis físics, mentals i emocionals per a la gent gran. Tot i això, és important considerar les habilitats individuals, interessos i limitacions de cada persona abans de seleccionar una activitat específica.

Comparteix aquesta notícia a les teves xarxes socials:

Més Notícies del Centre de dia Al·legrare

foto-parque-01

Passejades per la Plaça Guinardó

Tot i que aquesta etapa de la vida pot estar associada a una disminució de la mobilitat i l’energia, caminar a l’aire lliure en un entorn natural pot tenir un impacte positiu en la salut física, emocional i social de la gent gran.

Llegir més
Bilingüismo y rendimiento congnitivo(1)

Bilingüisme i rendiment congnitiu

Diversos estudis han demostrat que el bilingüisme influeix en la reserva cognitiva fins al punt de endarrerir fins a quatre anys l’aparició de la demència, però la majoria d’aquests estudis se centren en la comparació entre persones bilingües i monolingües, sense diferenciar el moment de adquisició de la segona llengua.

Llegir més